Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Regio Zwolle biedt ‘Den Haag’ Regiodeal aan

  Ondernemers en bestuurders uit Regio Zwolle hebben tijdens de jaarlijkse kamerledenbijeenkomst een Regiodeal aangeboden aan Haagse politici. Met dit document vraagt Regio Zwolle aandacht voor belangrijke uitdagingen en bedreigingen voor het succes. In het voorstel wordt onder meer verzocht aan het Rijk samen te werken aan een groeiagenda en de arrangementen die daarvoor nodig zijn, bijvoorbeeld flexibilisering van onderwijsprogramma’s in samenwerking met bedrijven. Een recent gestart E-commerce project is daar een eerste voorbeeld van. Daarnaast wordt gevraagd te blijven investeren in de bereikbaarheid van ‘scharnierpunt’ Regio Zwolle van en naar de Randstad en het achterland.

  Lees verder
 • Regio Zwolle op de PROVADA

  Regio Zwolle op de PROVADA

  Datum: woensdag 15 juni

  Samen met de gemeenten Zwolle en Kampen stond Regio Zwolle van 7 t/m 9 juni met een stand op de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI te Amsterdam. Tijdens de drie dagen durende beurs in de RAI in Amsterdam troffen ontwikkelaars, beleggers, consultants, retailers, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten elkaar.

  Lees verder
 • Deelnemers Regio Zwolle Dag maken kennis met innovatief Hardenberg

  Op woensdag 1 juni 2016 kwamen de bestuurders van de 20 gemeenten en 4 provincies en ondernemers uit de Regio Zwolle samen in Hardenberg tijdens de Regio Zwolle Dag. Tijdens een boeiend programma maakten de deelnemers op een innovatieve en interactieve manier kennis met enkele parels van de gemeente Hardenberg.

  Lees verder
 • Patiëntenparticipatie grote rol bij eHealth

  In het provinciehuis Overijssel heeft op 6 juni jl. de regionale eHealthdag plaatsgevonden in het kader van de landelijke eHealthweek. Binnen de eHealthweek worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van eHealth in Europa, besproken.

  Lees verder
 • Sanering bodemvervuiling en uitbreiding Hanzehaven Elburg

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een voorstel aan de gemeenteraad over verschillende varianten voor de herinrichting van de haven en de voormalige parkeerplaats aan de Havenkade. “Het college heeft een voorkeur voor de variant waarin we onze Hanzehaven uitbreiden, de bodemvervuiling saneren en het Havenplein inrichten,” zegt wethouder Henk Wessel (AB). Het is de bedoeling dat de gemeenteraad het voorstel bespreekt in de commissievergadering van 20 juni en vervolgens een besluit neemt in de raadsvergadering van 4 juli 2016.

  Lees verder
 • EFRO-subsidie voor Versterken Innovatiekracht Vechtdal

  Op 1 juni 2016 heeft de managementautoriteit Oost-Nederland een positieve EFRO-beschikking gepubliceerd voor het plan “ Versterken innovatiekracht Vechtdal” van het Ondernemershuis voor het Vechtdal.

  Lees verder
 • 26 augustus - Boerendag

  26 augustus - Boerendag

  Datum: dinsdag 14 juni

  Welke ondernemerskansen liggen er voor boerenbedrijven en wat produceren zij in 2025? Wordt geïnspireerd bij de bijeenkomst op de 'Boerendag' tijdens Stöppelhaene Raalte.

  Lees verder
 • Regio Zwolle Maand van start

  Regio Zwolle Maand van start

  Datum: donderdag 2 juni

  De Regio Zwolle Maand is gisteren, 1 juni, van start gegaan. We zetten in de maand juni de kroon op onze samenwerking, met op de eerste dag van de maand direct twee belangrijke evenementen: De Crossover Innovation Challenge en de Regio Zwolle Dag!

  Lees verder
 • Henk Hagoort nieuwe voorzitter College van Bestuur Windesheim

  Met ingang van 1 september aanstaande wordt Henk Hagoort (51) de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim.

  Lees verder
 • Raalte zegt ja tegen komst azc

  Raalte zegt ja tegen komst azc

  Datum: donderdag 2 juni

  Start met 700 vluchtelingen met mogelijke uitbreiding tot 950 na één jaar

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief