Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Gemeenten Regio Zwolle stellen werkplan Economie vast

  De negentien gemeenten in de Regio Zwolle hebben een agenda voor de periode 2015-2020 opgesteld. Hoofddoelstelling is de groei van het bruto regionaal product en de werkgelegenheid.

  Lees verder
 • Actiedag zorgt voor ‘reuring in de regio’

  Afgelopen vrijdag 26 juni bruiste de regio Zwolle van activiteit rond het thema ‘inclusieve arbeidsmarkt’. De samenwerkende partners van Werkbedrijf Regio Zwolle zorgden die dag voor ‘reuring in de regio’ met bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en een feestelijke afsluiting op praktijkschool De Maat / ATC Ommen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Doel van de regionale actiedag was om in 2016 1.000 banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees verder
 • Facts & Figures Regio Zwolle 2014

  Facts & Figures Regio Zwolle 2014

  Datum: maandag 29 juni

  De Regio Zwolle heeft de afgelopen jaren aangetoond een sterke  economische regio te zijn. Dat blijkt uit diverse onderzoeken, bijvoorbeeld het jaarlijkse onderzoek van Bureau Louter in opdracht van Elsevier en recent uit onderzoek van het Planbureau voor de Regelgeving.

  Lees verder
 • Zwolle bruist in sterke regio

  Zwolle bruist in sterke regio

  Datum: maandag 29 juni

  De leegstand in Nederlandse binnensteden loopt op maar de toekomst is rooskleurig. Voorwaarde is wel dat de binnenstad verandert. De grote onderlinge verschillen tussen binnensteden betekenen dat het versterken van de leefbaarheid en de vitaliteit ervan steeds maatwerk vergt. 

  Lees verder
 • Havenbedrijf Port of Zwolle ziet levenslicht

  De colleges van B&W van Zwolle, Kampen en Meppel hebben besloten om een gezamenlijk havenbedrijf op te richten onder de naam Port of Zwolle. De gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel werken al geruime tijd samen om de logistiek in de regio te versterken. Met een gezamenlijk havenbedrijf wordt de concurrentiepositie van de binnenhavens versterkt. Door de bundeling van krachten wordt de groei, werkgelegenheid en gezamenlijke profilering en lobby van de regio bevorderd. 

  Lees verder
 • Succesvolle Regio Zwolle Dag - Urk/Noordoospolder

  Wij waren op 17 juni te gast bij de gemeenten Urk en Noordoospolder in De Koningshof op Urk. Hier werden de colleges van de 19 gemeenten ontvangen, evenals de colleges van de 4 provincies en ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties.

  Lees verder
 • ‘Reuring in de regio’ moet 1.000 banen opleveren.

  Op 26 juni 2015 bruist de regio Zwolle van activiteit rond het thema ‘inclusieve arbeidsmarkt’. De samenwerkende partners van Werkbedrijf Regio Zwolle zorgen die dag voor ‘reuring in de regio’ met bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en een feestelijke afsluiting op praktijkschool De Maat / ATC Ommen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Doel van de regionale actiedag is om in 2016 1.000 banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees verder
 • World Potato City Emmeloord wil Potato Experience realiseren

  World Potato City Emmeloord, onderdeel van het Agrofoodcluster, neemt het initiatief om een Potato Experience te starten. Sinds de start van het Agrofoodcluster in september vorig jaar bestaat de wens om een interactief belevingscentrum te creëren. Dit houdt in dat een ieder die interesse heeft in de aardappel hier terecht kan; een plek waarin Emmeloord als World Potato City wordt bekrachtigd.

  Lees verder
 • De dynamiek van hét innovatie congres van Regio Zwolle

  Een inspirerende middag met veel ondernemers die de verbinding hebben gevonden met andere branches.

  Lees verder
 • Film samenwerking Agro en Food Dronten en Noordoostpolder

  De gemeenten Dronten en Noordoostpolder gaan de samenwerking op het gebied van Agro en Food verder verstevigen. We participeren beiden in het Cluster Agro en Food in de Regio Zwolle naast Hardenberg, Westerveld en de Wolden.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief