Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Thema Regio Zwolle Congres 2016 bekend

  Donderdag 15 december vindt in Zwolle de vijfde editie plaats van het Regio Zwolle Congres. Deze week is bekend geworden dat het thema ‘branding van de regio’ is. In 2012 werd het congres voor het eerst georganiseerd en in de loop van de jaren is het uitgegroeid tot het best bezochte zakelijke congres van Regio Zwolle.

  Lees verder
 • Kennispoort helpt met financiering

  Kennispoort helpt met financiering

  Datum: maandag 8 augustus

  Het aantrekken van financiering is niet eenvoudig. Toch slagen jaarlijks tientallen ondernemers er met de hulp van Kennispoort in. Kennispoort Regio Zwolle start daarom na de zomer met de Kennispoort InnovationTrack, een traject waarbij ondernemers in vier bijeenkomsten leren hoe je financiering voor je onderneming kunt aantrekken. De werksessies vinden tussen 6 oktober en 8 december plaats in samenwerking met verschillende partners uit de regio Zwolle.

  Lees verder
 • Overijssel nog aantrekkelijker voor toerist

  Provincie Overijssel stelt 2,4 miljoen subsidie beschikbaar voor  productinnovatie in  vrijetijdssector

  Lees verder
 • Premier Rutte houdt Thorbeckelezing in Zwolle

  Premier Mark Rutte houdt op woensdag 12 oktober aanstaande in Zwolle de vijftiende Thorbeckelezing. Het thema van de avond is de regeerbaarheid van Nederland.

  Lees verder
 • Nieuwe website Agri&Food

  Nieuwe website Agri&Food

  Datum: woensdag 3 augustus

  Steeds meer mensen weten het Agri & Food Innovatie Cluster Regio Zwolle te vinden en dit is nu nog makkelijker: de website is namelijk gelanceerd!

  Lees verder
 • Dorpswinkeliers De Wolden zoeken gezamenlijke toekomst

  Samenwerken om het hoofd boven water te houden. Volgens Sietze Koetsier van Ondernemersplatform De Wolden hebben winkeliers in die gemeente geen andere keuze. Samen met de gemeente werken de winkeliers aan een toekomstvisie

  Lees verder
 • Logistiek Service Centrum Wehkamp klimaatbestendig en waterrobuust

  Het Logistiek Service Centrum van Wehkamp op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, dat in 2015 in gebruik is genomen, is een toonbeeld van duurzaamheid. Wehkamp huurt het gebouw, maar kon door een lange huurtermijn overeen te komen op dit vlak de nodige eisen stellen. Op het dak ligt bijvoorbeeld het grootste zonne-panelenveld van Nederland, dat veertig procent van de energiebehoefte van het logistieke centrum dekt. Verder is het gebouw voorzien van warmte-koude opslag, zijn duurzame materialen gebruikt en is bijvoorbeeld in de directe omgeving een heemtuin aangelegd

  Lees verder
 • Congres Water Connects op Hanzedagen

  Congres Water Connects op Hanzedagen

  Datum: woensdag 3 augustus

  In 2017 worden de internationale Hanzedagen in Kampen gehouden. Kampen presenteerde zich onlangs op de Hanzedagen in Bergen (Noorwegen). Daarbij is onder meer aandacht besteed aan het congres ‘Water Connects’, dat op 16 juni 2017 wordt gehouden.

  Lees verder
 • Ondernemersmiddag tijdens CH de Wolden

  Binnenkort begint in onze gemeente weer Concours Hippique (CH) de Wolden. Het jaarlijkse paardensport evenement op het hoogste niveau. Ondernemersplatform De Wolden organiseert in samenwerking met gemeente De Wolden voor de derde maal de netwerkbijeenkomst ‘Ondernemend De Wolden’. Het Concours Hippique de Wolden vormt het prachtige decor van deze bijeenkomst.

  Lees verder
 • Ondernemers in Oost-Nederland snakken naar een beter infrastructuur

  Artikel in De Stentor n.a.v. de Regio Zwolle Deal die op 24 juni jl. tijdens de Netwerkbijeenkomst in Kampen door de regio is aangeboden aan de aanwezige Kamerleden.

  Lees verder
 • Leergang bronnen van leiderschap

  Leergang bronnen van leiderschap

  Datum: woensdag 6 juli

  In oktober 2016 komt ELLLA met de nieuwe leergang bronnen van leiderschap. In deze leergang staan zeven filosofische thema’s centraal welke deelnemers uit de Regio Zwolle op een andere wijze naar henzelf, het leven, werk en hun organisatie laten kijken.

  Lees verder
 • Ingrid Geveke gemeentesecretaris van Zwolle

  Ingrid Geveke is per 5 juli van dit jaar gemeentesecretaris van Zwolle. Op dit moment vervult zij die functie ad interim in de Overijsselse hoofdstad. Geveke (46) is unaniem voorgedragen voor de functie. De afgelopen maanden toonde zij zich al daadkrachtig en gezaghebbend in haar rol en laat ze zien dat zij uitstekend in staat is verbinding te maken met het bestuur, medewerkers en partners.

  Lees verder
 • Project Bewust Verlichten

  Project Bewust Verlichten

  Datum: dinsdag 5 juli

  Donker waar mogelijk, licht waar nodig.  Onder dit motto heeft de Regio Zwolle op initiatief van de provincie Overijssel met succes een project “Bewust Verlichten” uitgevoerd. Over het project is een evaluatierapport opgesteld.
  Dertien gemeenten hebben deelgenomen en hebben in de eigen gemeente verschillende projecten tot stand gebracht.

  Lees verder
 • Regionaal Prinsjesdagcongres in Stadsgehoorzaal Kampen

  De Stadsgehoorzaal in Kampen is op 20 september het toneel van het Prinsjesdagcongres van de Regio Zwolle. Ondernemers en bestuurders bekijken gezamenlijk de troonrede en krijgen een economische analyse van ING.

  Lees verder
 • Anita van Gils lector Familiebedrijven bij Windesheim

  Anita van Gils gaat vanaf 1 juli aan de slag als lector Familiebedrijven bij Windesheim. Samen met de huidige lector Familiebedrijven Ilse Matser wordt zij het boegbeeld van Windesheim op het gebied van onderzoek naar de ondernemende kracht van familiebedrijven.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief