Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Move4Mobile en Eshuis Starter en Ondernemer van het jaar 2014 Regio Zwolle

  Robert Kosse van het in Gramsbergen gevestigde Move4Mobile en Robert Overbeek van Eshuis uit Dalfsen hebben gisteren de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2014 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen.

  Lees verder
 • Regio Zwolle Congres succesvol

  Regio Zwolle Congres succesvol

  Datum: donderdag 11 december

  Ruim 650 ondernemers, bestuurders en zakelijke professionals waren gisteren aanwezig in theater De Spiegel in Zwolle voor de derde editie van het Regio Zwolle Congres. Het congres stond in het teken van Internationalisering.

   

  Lees verder
 • Regio Zwolle gaat internationaal met promofilm

  Tijdens het Regio Zwolle Congres is een internationale promofilm van de Regio Zwolle gepresenteerd. Initiatiefnemers voor deze film zijn MarketingOost, de 19 gemeenten en de Stichting Metropool.

  Lees verder
 • Regio Zwolle blijft economische topregio

  Regio Zwolle blijft economische topregio

  Datum: donderdag 11 december

  Op woensdag 10 december heeft burgemeester van Hardenberg, Peter Snijders de derde editie van de Regio Zwolle Monitor overhandigd aan Niek Jan van Kesteren, directeur VNO NCW/MKB. Gebaseerd op deze economische monitor is de verwachting, dat de combinatie van investeringsbereidheid, prudent ondernemen en hard werken met internationale focus ervoor zal zorgen dat de Regio Zwolle ook in de toekomst bovenaan de ranglijsten van economische topregio’s blijft staan.

  Lees verder
 • Kennispoort Regio Zwolle 2014

  Kennispoort Regio Zwolle 2014

  Datum: donderdag 11 december

  In 2014 is veel gebeurd op innovatief gebied. Enkele voorbeeld businesscases van ondernemers uit Regio Zwolle worden gepresenteerd op de site van Kennispoort.

  Lees verder
 • Stand Out from the Crowd

  Stand Out from the Crowd

  Datum: donderdag 11 december

  Dit is het thema van het jaarlijkse State of the Art Marketing-event. Marketingprofessionals, ondernemers en studenten ontmoeten elkaar.

  Lees verder
 • Regio Zwolle voorop bij borging recreatieve routenetwerken

  Op het Regio Zwolle Congres van 10-12-14 is het convenant “Borging recreatieve routenetwerken” getekend. Met het convenant is de realisatie van één gemeenschappelijk raadpleegsysteem voor alle wandel- fiets- en vaarroutes een feit. Hiermee hebben de ondertekenaars, de regio Zwolle, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Landschap Overijssel de landelijke primeur.

  Lees verder
 • ZP-netwerken in de Regio Zwolle verenigen zich

  Met als doel de economische slagkracht van ZP’ers te verbeteren, gaan de ZP-netwerken in de Regio Zwolle de krachten bundelen. Begin 2015 vindt de officiële lancering plaats van “ZP-Netwerken Regio Zwolle”.

   

  Lees verder
 • Regio Zwolle investeert half miljoen in regionale economie

  De Regio Zwolle investeert in 2015 ruim een half miljoen euro in de stimulering van de regionale economie. Dat hebben de portefeuillehouders Economische Zaken van de 19 gemeenten op 4 december besloten. Tegelijkertijd is besloten de samenwerking die voor drie jaar is aangegaan voort te zetten en uit te werken in een meerjarenplan voor de periode tot en met 2020.

  Lees verder
 • Gemeente Zwolle wint eerste Beter Benutten Battle

  Gemeente Zwolle is de winnaar van de eerste Zwolse Bedrijven Battle Beter Benutten. Het idee, ‘de Dorpen Battle’ werd door de jury, onder leiding van wethouder Veldhoen van gemeente Kampen als meest kansrijk beoordeeld.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief