Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Start van duurzame projecten in Regio Zwolle

  Energy Challenges op scholen, het opzetten van wijkbedrijven voor meer duurzaamheid en een duurzaam IJsseldelta stadion waaraan regionale bedrijven meewerken. Deze en nog meer duurzame projecten worden in 2015 gezamenlijk opgepakt door overheid, ondernemers, onderwijs én inwoners. Dat is afgesproken tijdens de werkconferentie Energie in de Regio Zwolle, die afgelopen zaterdag plaatsvond voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen in het stadion. De werkconferentie was een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Olst-Wijhe en Zwolle, in samenwerking met het Zwolse bewonersinitiatief Blauwvinger Energie en PEC Zwolle.

  Lees verder
 • Pitch je eigen product voor professionals tijdens Blue Dragons Dinner

  Een must voor jonge en aanstaande entrepreneurs en voor alle andere ondernemende belangstellenden: de Global Entrepreneurship Week Zwolle (GEW Zwolle). Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 november ontmoeten studenten, jonge ondernemers en professionals elkaar. Met als klap op de vuurpijl het Blue Dragons Dinner op vrijdag, waar jonge ondernemers de unieke kans krijgen hun onderneming, product of idee te pitchen voor professionals.

  Lees verder
 • Open Bedrijvendag De Wolden 3250 bezoekers

  Veel mensen vertrokken afgelopen zaterdag, met het mooie weer, naar dierentuinen en andere pretparken. De Wolden had zijn eigen grote event: De Open Bedrijvendag. Meer dan 65 bedrijven hadden hun deuren geopend om samen met 3250 bezoekers De Wolden op de kaart te zetten. De Open Bedrijvendag Drenthe trok 75000 bezoekers, zij brachten aan meer dan 450 bedrijven een bezoek.

  Lees verder
 • Regio Zwolle doet overbodig licht uit

  Regio Zwolle doet overbodig licht uit

  Datum: dinsdag 4 november

  Zestien gemeenten in de Regio Zwolle en de gemeente Deventer, werken samen om bewuster om te gaan met de verlichting in de openbare ruimte. In een gezamenlijke aanpak doen zij voorstellen om de bewustwording over lichtvervuiling te vergroten en overbodige verlichting aan te pakken. De provincie Overijssel ondersteunt de aanpak met een subsidie van 175.000 euro. Deze komt bovenop een al eerder gegeven subsidie van 75.000 euro. De subsidie wordt door gedeputeerde Bakker (Milieu, Wonen en Financieel Toezicht) overhandigd tijdens de Nacht van de Nacht in het natuurgebied de Olde Maten bij Rouveen.

  Lees verder
 • Honderden bezoekers op Open BedrijvenDag Drenthe

  Zaterdag 1 november 2014 deden maar liefst 61 bedrijven in Westerveld mee aan de Open BedrijvenDag Drenthe. Een deel opende de deuren op de eigen bedrijfslocatie en het overgrote deel was met een stand aanwezig op een van de vijf beurslocaties. De beurslocaties hebben de meeste bezoekers mogen ontvangen: tot wel 300. Het aantal bezoeken aan ‘solobedrijven’ was wisselend en voor een aantal ook erg teleurstellend. Het verenigen van de krachten op een beurslocatie lijkt in Westerveld toch ‘de beste formule’.

  Lees verder
 • Duurzaam rijden en ook geld besparen? Dat kan!

  Uitnodiging Event Duurzame Mobiliteit voor ondernemers op 27 november a.s. in het IJssel Delta Center te Zwolle

  Lees verder
 • Corporate compassion – ‘geluk is het nieuwe geld’

  De tijd van ‘corporate compassion’ is aangebroken. Ondernemers die succesvol willen zijn en blijven, stellen zich steeds vaker de vraag ‘wat kan mijn organisatie bijdragen aan de wereld?’.

   

  Lees verder
 • Henriëtte Westland over leiderschap binnen familiebedrijven

  Westland Kaasspecialiteit is uitgeroepen tot 'Familiebedrijf van het jaar 2014'. Henriëtte Westland, corporate communication manager Westland, spreekt op donderdag 14 november in  De Bult (Steenwijk) over leiderschap binnen familiebedrijven.

  Lees verder
 • TEDx Zwolle – Climate, Active, Cities

  Op 28 januari 2015 vindt de tweede editie van TEDx Zwolle plaats. Het thema is Climat, Active, Cities.

  Lees verder
 • Passage Dronten-N307 steeds dichterbij

  De versnelde aanleg van de passage in het tracé van de "N23" van Alkmaar naar Zwolle komt steeds dichterbij, na enige jaren brainstormen en onderhandelen kan dit gedeelte van de Dronterringweg in 2017 vervangen zijn door een snelle en veilige passage langs de kern Dronten.  Het voorlopig ontwerp (VVO) is nu ook klaar en het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage. Woensdag 22 oktober werden beide plannen onder grote belangstelling bekeken en toegelicht door provincie Flevoland en gemeente Dronten tijdens een informatieavond in de Open Hof in Dronten.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief