Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Gemeente Zwolle krijgt hulp van de regio gemeenten bij Koningsdag

  De regio gemeenten steunen de gemeente Zwolle  bij Koningsdag. Zo is de De Kamper Kogge maandag richting Zwolle gevaren. De trots van Kampen gaat daar Koningsdag bijwonen. 

  Lees verder
 • Regio Zwolle TV wordt Koningsdag TV

  Vanaf vrijdag 15 april zwaait Regio Zwolle TV met de oranje vlag en wordt het twee weken lang Koningsdag TV.

  Lees verder
 • ‘Wij van de doelgroep adviseren u de doelgroep’

  Andries Zoeteweij is een omdenker. Zijn bedrijf SociaalPlus biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aansluiting door diensten aan bedrijven te leveren die variëren van telefonische bereikbaarheid tot advisering over werken met mensen met een arbeidshandicap. Zijn pleidooi: “Laten we de oplossing van ‘het probleem’ zelf verwachten, dan benader je de doelgroep vanuit respect.”

  Lees verder
 • De poort open voor Big Data

  De poort open voor Big Data

  Datum: woensdag 20 april

  ASTRON (gemeente Westerveld) is verheugd dat de volgende stap gezet kan worden in het onderzoek naar big data. Gert Kruithof, hoofd Research & Development, spreekt van een grote stap in het onderzoek. Het big data onderzoek is een publiek private samenwerking. Het onderzoek is gericht op de toepassing van de resultaten van het onderzoeksprogramma Dome, Dome is de samenwerking tussen ASTRON en IBM. "Bij ASTRON komen heel veel gegevens binnen van diverse telescopen, die over de hele wereld staan. Deze data moet verwerkt worden en dat is een behoorlijke uitdaging. Het is de technologie die ook nodig is voor Smart Industry en Smart Cities. De samenwerking wordt ondersteund door de Topsectoren. De komende jaren gaan we hiermee aan de slag".

  Lees verder
 • Grote belangstelling voor Bijeenkomst Omgevingswet Regio Zwolle

  Meer dan 80 deelnemers van gemeenten, provincies, waterschap, RUD en Rijkswaterstaat kwamen op 14 april naar de Bijeenkomst over de Omgevingstwet in Zwolle. De medewerkers van deze organisaties leerden elkaar kennen en konden kennis met elkaar delen.
   

  Lees verder
 • Business Voice Steenwijkerland 2016

  Op woensdag 13 april was het dan eindelijk zover, de Business Voice Steenwijkerland vond plaats in Rabotheater de Meenthe te Steenwijk. Voor de 9 deelnemers die een pitch gingen houden voor de volle zaal was het een spannende avond. Zij konden allemaal een coach winnen, die hen hulp biedt bij hun startende onderneming.

  Lees verder
 • Terugblik: ontbijtbijeenkomst participatiewet Steenwijkerland

  Vrijdagochtend 15 april vond de ontbijtbijeenkomst van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) plaats. 'Voor iedereen een baan, daar werken we aan', stond tijdens deze bijeenkomst centraal.

   

  Lees verder
 • VABO Composites meest innovatieve bedrijf Flevoland

  VABO Composites uit Emmeloord won 8 april de Flevopenning Innovatie 2016. VABO kreeg de prijs uit handen van Hans de Graaf, directeur ING MKB Nederland.

  Lees verder
 • 28 april - Uitnodiging Werkgeverscampagne “daar werken we aan!”

  “Iedereen een baan, daar werken we aan”. Doet u mee? Onder dit motto doet Meppel mee met de werkgeverscampagne van het Regionaal Werkbedrijf Zwolle. U wordt opgehaald met een touringcar. Stap ook in!

  Lees verder
 • Kaartverkoop innovatiecongres van start

  Ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie om een innovatief product of dienst te lanceren, zijn van harte welkom op 1 juni tijdens de Cross-over Innovation Challenge. Hét innovatiecongres van de Regio Zwolle. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.crossoverinnovationchallenge.nl.  

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief