Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Werkgroep MKB Regio Zwolle Vervoert gestart

  Vorige week startte tijdens de bijeenkomst ‘Transport en Logistiek Regio Zwolle’ officieel de werkgroep ‘MKB Regio Zwolle Vervoert’. Deze werkgroep, bestaande uit ondernemers uit die sectoren, richt zich op het vormen van een regionaal logistiek platform.

  Lees verder
 • Westerveld is aangesloten bij Talentenregio

  Sinds 1 januari 2015 is gemeente Westerveld officieel aangesloten bij Talentenregio. Dit is een samenwerking van inmiddels 17 gemeenten in de regio Zwolle voor het bevorderen van intergemeentelijke mobiliteit én kennisuitwisseling tussen de medewerkers. Binnen Talentenregio worden bijvoorbeeld opleidingen, workshops en traineeprogramma’s aangeboden, maar ook een ‘Week van de Uitwisseling’.

  Lees verder
 • ‘Verbreden-Verdiepen-Versnellen’ - Vervolg Toekomstverkenning Regio Zwolle

  Op 31 oktober 2014 hebben bijna 200 mensen deelgenomen aan de Werkconferentie Toekomstverkenning Regio Zwolle. Er was veel energie en enthousiasme voor regionale samenwerking bij alle partners (O’s). De waardevolle oogst van de conferentie is in het verslag van de dag vastgelegd. Drie hoofdlijnen zijn er te trekken uit de opbrengst voor nadere uitwerking voor een gezamenlijke regionale agenda.: economische ontwikkeling, sociale vernieuwing en positionering en verbinding. Onder het motto: ‘verbreden, verdiepen, versnellen’.

  Lees verder
 • Uitnodiging Plantaardige eiwitten - het nieuwe groene goud?

  Op dinsdag 3 februari geeft promovendus plantenveredeling Michiel Klaassen een Inspriratiesessie 'Plantaardige eiwitten - het nieuwe groene goud?' in CAH Vilentum (Dronten)

   

  Lees verder
 • Dronten op 1 in top 5 regio’s met meeste biologische boeren

  Dronten heeft in Flevoland veruit de meeste biologische landbouwbedrijven binnen haar gemeentegrenzen. Dat blijkt uit de Top 5 van Boerenbusiness.nl, samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarin komt naar voren dat Flevoland, zoals bij de kenners bekend is, een voorname biologische provincie is. Met 58 biologische boeren herbergt Dronten iets meer dan 4 procent van het totale aantal Nederlandse biologische landbouwbedrijven. In Dronten zijn er trouwens het afgelopen jaar vier biologische bedrijven bij gekomen.

  Lees verder
 • Bijeenkomst Transport & Logistiek Regio Zwolle

  Wist u dat de Regio Zwolle het goed doet als logistieke hotspot? in 2014 steeg de Regio Zwolle van de 20e naar de 8e plek. Logistiek, als economische activiteit, biedt grote ontwikkelkansen voor de Regio Zwolle.

  Lees verder
 • Internationale animatiefilm Regio Zwolle populair op Youtube

  Vorige maand, tijdens het Regio Zwolle Congres, is de internationale film van de Regio Zwolle gelanceerd. Tijdens het congres waren de reacties al positief en ook in de weken erna is er via verschillende online kanalen positief gereageerd. De film is veelvuldig gedeeld en geliked op Twitter, LinkedIn en Facebook en in een maand tijd is de video al bijna 2500x bekeken

  Lees verder
 • De kracht van gewoon netwerken

  De kracht van gewoon netwerken

  Datum: maandag 12 januari

  Ondernemers kwamen vrijdagmiddag 12 december massaal af op het in het gemeentehuis georganiseerde evenement “De kracht van gewoon netwerken”. Burgemeester Peter Snijders was trots dat het was gelukt om op een vrijdagmiddag zoveel ondernemers op één plek bij elkaar te kunnen krijgen. Rond de 250 ondernemers waren aanwezig om te netwerken, kennis op te doen en kennis te maken met nieuwe producten en nieuwe filosofieën. Het was de eerste bijeenkomst in deze vorm voor ondernemers. Gezien het succes is deze netwerkbijeenkomst voor herhaling vatbaar.

  Lees verder
 • Universitaire studie in Westerveld

  Universitaire studie in Westerveld

  Datum: woensdag 7 januari

  Voor de gemeente Westerveld is 2015 fantastisch van start gegaan: de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maakte direct na de jaarwisseling bekend dat het een nevenvestiging opent in Dwingeloo. De master-opleiding ‘advanced instrumentation' komt naar wetenschappelijk instituut ASTRON in Dwingeloo.

  Lees verder
 • Netwerkevent PEC-Zwolle met betrokken partners

  Op vrijdag 12 december jl. was de halfjaarlijkse partnerbijeenkomst van Stichting Regio Zwolle United, de stichting voor de economische en maatschappelijke activiteiten van PEC Zwolle. De partners van Regio Zwolle United - waaronder bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen – kwamen samen in het IJsseldelta stadion voor een informatief programma. De bijeenkomst vond plaats rondom de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – Lierse SK.    

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief