Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Eastern Fisheries vestigt zich in Staphorst

  Het Amerikaanse bedrijf Eastern Fisheries opent begin november op het bedrijventerrein De Baarge in Staphorst een vestiging voor de verkoop en distributie van schaal- en schelpdieren.

   

  Lees verder
 • RSW behaalt 6e plaats in MKB innovatie Top 100

  RSW heeft de zesde plaats behaald in de MKB Innovatie top 100. Deze lijst werd op 1 oktober, de Dag van de Innovatie, gepubliceerd door Kamer van Koophandel. Maar liefst 11 van de top 100 bedrijven  komen uit de Regio Zwolle. 

  Lees verder
 • Studenten vinden Windesheim de beste hogeschool van Nederland

  Studenten beoordelen de Zwolse Hogeschool Windesheim als de allerbeste onder de grote hogescholen in Nederland. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'de beste studies 2015' van het weekblad Elsevier. 
  Elsevier baseert zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). "We zijn erg blij en trots op deze eerste plaats. Vooral omdat het de studenten zijn die de kwaliteit van ons onderwijs en onze docenten zo hoog waarderen. Een compliment aan alle docenten en medewerkers die hier zo hard aan werken", aldus Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim.

  Lees verder
 • Koning Willem-Alexander opent grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld

  Woensdag 23 september heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe distributiecentrum van webwinkel wehkamp geopend. Het nieuwe centrum is het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Met het nieuwe centrum is wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Klanten krijgen vanaf dit najaar hun pakketje nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending.

  Lees verder
 • Inloopcafé: Bespreek uw plan - hulp van experts - 28 oktober 2015

  Lovetofund, IncZwolle, GreenPAC iLab en Kennispoort helpen u graag met het verder ontwikkelen van uw project of innovatie, het opbouwen van een netwerk, het starten van een campagne en het vinden van investeerders.

  Lees verder
 • Onderneming 3.0 is sneller, platter en wendbaarder

  Hiërarchische organisatie over 5-10 jaar passé

  Lees verder
 • Bijeenkomst 'Innovatie in uw bedrijfspresentatie' - 29 oktober 2015

  Een interactieve dag voor ondernemers, studenten en docenten - 29 oktober 2015

  Lees verder
 • Innovatieve ondernemers pitchen over hun nieuwste innovatie op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg

  Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) Hardenberg is dé ontmoetingsplek voor de complete rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche. Deze vakbeurs is de plek om kennis te maken met de nieuwste innovaties op het gebied van landbouwmachines en producten.
  Datum: 27, 28 en 29 oktober 2015, 20.00-21.00 uur. Locatie: Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 Hardenberg

  Lees verder
 • Detailhandelsvisie in de maak

  Detailhandelsvisie in de maak

  Datum: dinsdag 6 oktober

  Zo’n vijftig ondernemers uit De Wolden bogen zich woensdagavond 9 september over de toekomst van de detailhandel in hun gemeente. Want hoewel de leegstand hier meevalt, zijn er wel ontwikkelingen die vragen om een actieplan. 

  Lees verder
 • Panton wint de Isala Award 2015

  Panton wint de Isala Award 2015

  Datum: dinsdag 6 oktober

  Panton was samen met het bedrijf MKD koeriers door het Isala ziekenhuis genomineerd voor de Isala Award 2015

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief