Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Twaalf gemeenten ontvangen extra bijdrage voor bewust verlichten

  In de Regio Zwolle hebben twaalf gemeenten een aanvullende bijdrage ontvangen voor hun activiteiten om lichthinder te verminderen. Deze bijdragen zijn mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, die voor dit doel nu in totaal € 450.000 beschikbaar heeft gesteld. Het geheel aan activiteiten zal in 2015 worden uitgevoerd.

  Lees verder
 • Oproep deelname onderzoek festival Zwolle Unlimeted

  Mijn naam is Mara Stam en ik werk voor het festival Zwolle Unlimited. Hiervoor ga ik een onderzoek doen om meer in te spelen op de wensen en behoeften van de bezoekers voor het festival. Hiervoor is een regio bepaald waaruit het festival meer bezoekers wil trekken, deze regio is hetzelfde als het samenwerkingsverband van de Regio Zwolle. Nu ben ik uit elke gemeente op zoek naar iemand waar ik een interview mee kan doen om het festival, en de marketing daarvoor, zo passend mogelijk te maken naar de wensen en behoeften van de doelgroep.

  Lees verder
 • Nieuwland Noordoostpolder succesvol in glastuinbouw

  Noordoostpolder heeft een gevarieerd agrarisch karakter. Rond Emmeloord ligt Nederlands grootste areaal aan (poot)aardappelen, uien, bloembollen en tulpen. Ook de glastuinbouw, bij Ens en tussen Luttelgeest en Marknesse,  is een belangrijk onderdeel van agrarisch Noordoostpolder. Het glastuinbouwgebied wordt gepromoot onder de naam ‘Nieuwland’. Afgelopen drie jaar is meer dan 160 hectare  grond verkocht. Het gebied is nu 450 hectare groot. Nieuwland heeft de ambitie door te groeien tot 1.000 hectare. 

  Lees verder
 • 17 maart - Uitnodiging Inauguratie Ruud Zanders CAH Dronten

  Een gezonde pluimveehouderij, het kan zo mooi zijn...

  Lees verder
 • 11 maart - Bijeenkomst “Groengas InNet: de toekomst?” CAH Dronten

  Hierbij nodigen wij u uit voor de bijeenkomst “Groengas InNet: de toekomst?” op woensdag 11 maart bij CAH Vilentum Hogeschool.

  Lees verder
 • 3 maart - Inspiratiesessie 'De toekomst van ondernemen is delen' CAH Dronten

  Op dinsdag 3 maart zal Marieke Hart, sociaal ondernemer en oprichtster van Thuisafgehaald, een inspiratiesessie verzorgen bij het Kenniscentrum Agrofood en Ondernemen in Dronten.

   

  Lees verder
 • Coldstore Urk: Ruimte voor 8.000 extra pallets

  Coldstore Urk breidt de komende tijd fors uit. Bij de vestiging aan de Abbert wordt een stuk bijgebouwd, zodat er 8.000 extra pallets opgeslagen kunnen worden in het vrieshuis.

  Lees verder
 • Voorlichtingsbijeenkomst over Windpark Westermeerwind Urk

  De voorlichtingsbijeenkomst over de bouw van het buitendijkse Windpark Westermeerwind, trok fors meer publiek dan verwacht.
  De mensen van Westermeerwind, hoofdaannemer Siemens en onderaannemer Van Oord/Mammoet kregen vooral vragen over de veiligheid van de dijken.

  Lees verder
 • Bijeenkomst Ondernemersnetwerken 5 maart 2015

  Op donderdag 5 maart 2015 organiseert Kennispoort, speciaal voor bestuursleden van de businessclubs en ondernemersverenigingen uit Regio Zwolle (19 gemeenten in Overijssel, Drenthe, Flevoland en Gelderland), een bijeenkomst waar zij graag met u samenwerkingsmogelijkheden verkennen. Kennispoort informeert u over de ambities en innovatiekansen voor u en uw leden. De bijeenkomst vindt plaats in het IJsseldelta Stadion in Zwolle, de thuisbasis van PEC Zwolle.

  Lees verder
 • Subsidie voor innovatie 16 februari beschikbaar

  Het gezamenlijke subsidieprogramma van de provincies Gelderland en Overijssel werkt aan structurele versterking van de economie. Het doel is dat MKB-bedrijven uit Overijssel en Gelderland meer omzet halen uit nieuwe producten. Hiervoor zijn vouchers beschikbaar.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief