Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Nieuwe Whiteboard animatie over de kracht van de Regio Zwolle

  In september 2013 werd de whiteboard animatie “De kracht van de Regio Zwolle”  gelanceerd. Deze film werd vorig jaar overhandigd aan Premier Rutte tijdens zijn bezoek aan onze regio. Online is de whiteboard animatie veelvuldig bekeken en gedeeld. Maar, in een jaar tijd is er veel gebeurd in de Regio Zwolle. De hoogste tijd dus voor een update van deze film.

  Lees verder
 • Het kan minder met al dat licht in de openbare ruimte

  Hoe ziet de buitenruimte er uit in de avond en de nacht? Wat is de impact van kunstlicht op leefbaarheid en duurzaamheid? Hoe kunnen we lichthinder tegengaan, donkerte versterken en energie besparen? Gemeenten in de Regio Zwolle en Deventer aan de slag met Bewust Verlichten

  Lees verder
 • Sectorplan Zorg IJssel-Vecht goedgekeurd

  Sectorplan Zorg IJssel-Vecht goedgekeurd

  Datum: donderdag 7 augustus

  Het regionale sectorplan zorg dat WGV Zorg en Welzijn eind mei 2014 heeft ingediend voor de regio IJssel-Vecht is goedgekeurd. In dit plan is € 1,7 miljoen voor iets meer dan 1.000 scholingstrajecten gevraagd. Het plan geldt met terugwerkende kracht per 1 juni 2014 en heeft een looptijd van twee jaar

  Lees verder
 • Regelluwe regio Zwolle ontzorgt werkgevers

  Een beperkte, duidelijke set regels bij het aan de slag helpen van mensen met een arbeidsbeperking in plaats van het woud waar veel werkgevers in verdwalen. Daarvoor tekenden op 2 juli gemeenten uit de arbeidsregio Zwolle en een groep werkgevers.

  Lees verder
 • Raadsleden Olst-Wijhe maken kennis met Regio Zwolle

  Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is de samenstelling van de gemeenteraad van Olst-Wijhe behoorlijk veranderd. Daarom heeft Olst-Wijhe ervoor gekozen de nieuwe raadsleden op 30 juni jl. te informeren over de Regio Zwolle. Het 'Kant-en-klaar-pakket' dat in opdracht van het bestuurlijk kernteam is samengesteld, heeft hiervoor als leidraad gediend.

  Lees verder
 • Netwerk Connectevent toont Meppel op haar best

  Afgelopen vrijdag werd het tweede Netwerk Connectevent gehouden. Ongeveer 250 deelnemers van organisaties uit de Regio Zwolle namen deel aan het evenement in Meppel. Zij werden ontvangen in Schouwburg Ogterop, waarna een bezoek werd gebracht aan de MCS Terminal, een warehouse van Friesland Campina en Meppel Culinair. PEC Zwolle was samen met Businessclub Meppel initiatiefnemer en organisator van het evenement.   

  Lees verder
 • Zwolle heeft eigen regio op LinkedIn

  Het is gelukt! De Regio Zwolle heeft haar eigen 'area' op LinkedIn. Gebruikers van het grootste zakelijke netwerk ter wereld kunnen nu aangeven te werken in 'Zwolle en omgeving'. De LinkedIn-actie, geïnitieerd door MarketingOost, is daarmee geslaagd.

  Lees verder
 • Website Regiozwolle.info gelanceerd

  Afgelopen maand is de website www.regiozwolle.info gelanceerd. De nieuwe website heeft als doel om de kwaliteiten van de Regio Zwolle te presenteren aan bedrijven en instellingen binnen en buiten onze regio. René de Heer, wethouder van Zwolle, zorgde met de start van het Linkedinoffensief tegelijk voor de lancering van de nieuwe website.

  Lees verder
 • 2e kamerleden bezoeken arbeidsmarktregio Zwolle

  Op uitnodiging van RPA regio Zwolle brachten Eddy van Hijum (CDA), Malik Azmani (VVD) en Johan Kerstens (PvdA) op vrijdag 20 juni een werkbezoek aan Zeus Metaal te Hardenberg. Dit werkbezoek stond in teken van de participatiewet en was een kennismaking met de praktijk van alle dag.

  Lees verder
 • Regio Zwolle Dag 3 juni in Zwartewaterland

  De nieuwe colleges van B&W waren op 3 juni grotendeels gevormd. Deze Regio Zwolle Dag was daarom een mooie gelegenheid voor kennismaking met elkaar en met de Regio Zwolle. We waren met de colleges van de 19 gemeenten en 4 provincies te gast bij de gemeente Zwartewaterland. Er was een mooie kennismaking met twee bedrijven die door hun innoverend vermogen in staat zijn de crisis goed te doorstaan.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief