Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • 19 mei - bijeenkomst energiebesparing in de zorg

  Zorg kost energie. Niet duurzaam maar volhoudbaar. Volhoudbaar omgaan met onze wereld zit niet alleen in grote zaken maar persoonlijk en als instelling hebben wij daar ook invloed op. Hoe kunnen we zorgvuldig omgaan met beschikbare energie, want wat je niet nodig hebt hoeft ook niet opgewekt te worden.
   

  Lees verder
 • ZP-netwerken in Regio Zwolle bundelen krachten

  Om ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) in de Regio Zwolle sterker te laten staan, is een eerste stap genomen door het oprichten van een stichting. Uit onderzoek blijkt dat ZZP’ers in de Regio Zwolle slecht zijn te vinden en dat de kwaliteiten onvoldoende duidelijk zijn. En daar gaat de nieuwe stichting iets aan doen.

  Lees verder
 • Nationaal Congres Citymarketing nomineert Kampen

  Kampen is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee 2015. Dat maakte wethouder Geert Meijering gisteren bekend in Quintus tijdens de informatieavond ‘Een jaar Kampen Marketing’. De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt gehouden op 8 juni in de Zaanstreek.

  Lees verder
 • Waarvoor sta je in de fik?

  Waarvoor sta je in de fik?

  Datum: woensdag 6 mei

  Arko van Brakel, één van de oprichters van de eerste commerciële internetprovider van Nederland en tegenwoordig Chief Inspiration Officer van opleidingsinstituut De Baak, was op 29 april te gast bij de Innovatieregio Zwolle Meeting.

  Lees verder
 • Zwolle opnieuw in top 5 economische toplocaties

  Vorige week is de jaarlijkse ranglijst van economische toplocaties in Nederland weer bekendgemaakt. In deze lijst, die samengesteld wordt door Bureau Louter en Elsevier, staat Zwolle op een respectabele vierde plaats, na Haarlemmermeer, Eindhoven en Amsterdam. De stad staat hiermee al meer dan 10 jaar in de top 5.

  Lees verder
 • Ondertekening verbindt Hardenberg en Zwolle

  Gemeente Hardenberg en stichting Regio Zwolle United, dat nauw samenwerkt met PEC Zwolle, zijn een overeenkomst aangegaan om de gemeente Hardenberg en de regio Zwolle te versterken. De stichting en de gemeente organiseren hiervoor diverse activiteiten en projecten op sociaal-economisch gebied. De ondertekening vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax.      

  Lees verder
 • Gemeente Hardenberg neemt deel aan het Cluster Agro en Food Regio Zwolle

  Het cluster helpt ondernemers in de agrarische sector vooruit bij het toepassen van slimme innovaties in hun bedrijf. Deelname draagt bij aan het versterken van de economie in de regio Hardenberg en zorgt voor meer vitaliteit en leefbaarheid op het platteland.

  Lees verder
 • 21 mei - Groen Perspectief | Aeres symposium 2015

  In de Vilentum Hogeschool in Dronten wordt het Symposium Groen Perspectief georganiseerd, met in totaal ruim 20 workshops, rondleidingen en excursies. We gaan in gesprek over alles wat ons bindt en spreken we over zaken als de toekomst van het groene onderwijs, de ontwikkelingen in de agri-foodwereld en de rol die kennisinstellingen daarin spelen.

  Lees verder
 • Leergang Young Potentials Regio Zwolle

  Begin maart zijn 16 jonge, nieuwsgierige en gretige mensen aan de leergang Young Potentials Regio Zwolle begonnen. Zij komen uit verschillende bedrijven en organisaties en vertegenwoordigen hiermee de vier O’s: onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemerschap. De young potentials ontwikkelen via de leergang een netwerk waar zijzelf, hun organisatie en de regio nog veel profijt van zullen hebben.

  Lees verder
 • 19 mei - Inspiratiesessie Van aardappeldata naar aardappelkennis

  Dinsdag 19/5 verzorgt lector Peter Kooman de inspiratiesessie “Van aardappeldata naar aardappelkennis” bij het Kenniscentrum Agrofood en Ondernemen, onderdeel van CAH Vilentum Hogeschool, in Dronten.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief