Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Gemeenten en bedrijfsleven in gesprek over inkoop

  De Regio Zwolle heeft een ondernemersvriendelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid hoog in het vaandel staan. Eind 2012 hebben de regiogemeenten het Actieplan Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Regio Zwolle ondertekend en in 2013 hebben alle gemeenten de aanbevelingen van het bedrijfsleven in hun inkoop- en aanbestedingsbeleid overgenomen.

  Lees verder
 • Film verbreding sluis Afsluitdijk Kornwerderzand

  Regionale overheden en het Rijk kijken naar de mogelijkheden om de sluis in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand te verbreden.

  Lees verder
 • Ondernemersverenigingen en gemeente Heerde ondertekenen ‘Economisch Manifest Heerde’

  Op 27 februari 2014 is door de gemeente Heerde en de drie ondernemersverenigingen in de gemeente (Bedrijven Contact Heerde, Ondernemersvereniging Heerde en Ondernemersvereniging Wapenveld) het ‘Economisch Manifest Heerde’ ondertekend.

  Lees verder
 • Westerveld en Meppel onderzoeken samenwerking rond sociaal domein in één regio

  De gemeenten Westerveld en Meppel onderzoeken of de nieuwe taken in het sociaal domein op termijn binnen de sociaal- economische regio Zwolle uitgevoerd kunnen worden en hebben hiertoe een verzoek om ondersteuning bij dit onderzoek gedaan aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Lees verder
 • Organisaties Regio Zwolle tekenen energieverklaring

  Vrijdag 4 april werd in het IJsseldelta stadion de miniconferentie ‘Energie in de Regio Zwolle’ georganiseerd. De bijeenkomst had als doel om inzicht te krijgen in Energy Valley, het energieprogramma van Noord-Nederland. Ook gingen regionale bedrijven, onderwijsinstellingen, burgerinitiatieven en overheden met elkaar in gesprek over het versterken van de Regio Zwolle op het gebied van duurzaamheid en energie. Aan het eind van de conferentie werd een energieverklaring ondertekend door een veertigtal organisaties uit de Regio Zwolle.

  Lees verder
 • Masteravond ‘innovaties in de bouw’ in Hardenberg

  Op donderdag 6 mei 2014 spreekt Marjet Rutten over innovaties in de bouw tijdens de masteravond die Kennispoort samen met ELLLA  in Hardenberg organiseert.

  Lees verder
 • Kennistafelsessies kunststoffen

  Kennistafelsessies kunststoffen

  Datum: woensdag 9 april

  Kennispoort Regio Zwolle en de Kamer van Koophandel slaan de handen ineen en organiseren samen de inspirerende, interactieve en informatieve kennistafelsessies in de gemeenten Zwolle,  Hardenberg en Steenwijkerland.

  Lees verder
 • Nieuwe huisstijl kennispoort

  Nieuwe huisstijl kennispoort

  Datum: woensdag 9 april

  Een nieuwe missie, een nieuwe uitstraling. De nieuwe huisstijl van Kennispoort is vanaf nu overal te zien. Zoals op de nieuwe website www.kennispoortregiozwolle.nl.

  Lees verder
 • Westerveld presenteert woning- en kavelaanbod tijdens Bouw- en woonweken Drenthe

  Van 10 tot en met 31 mei zijn de Bouw- en woonweken Drenthe. Tijdens deze drie ‘actieweken’ wordt wonen in Drenthe breed gepromoot met acties, beurzen, manifestaties én met de nodige reclame.
  Op zaterdagmiddag 10 mei opent gemeente Westerveld de deuren van het gemeentehuis voor een woon- en bouwbeurs gericht op het presenteren van beschikbare woonkavels, nieuwe woningen én het bestaande woningaanbod.

  Lees verder
 • ASTRON Dwingelo en Universiteiten Hamburg en Bielefeld tekenen contract voor nieuw LOFAR antennestation

  Op woensdag 9 april hebben ASTRON en de universiteiten van Hamburg en Bielefeld (Duitsland) een contract voor de bouw van een nieuw LOFAR-station bij Hamburg ondertekend. De ondertekening vond plaats op de Hannover Messe, de grootste industriële beurs ter wereld. De productie van de antennes en geavanceerde elektronica voor het LOFAR-station wordt uitbesteed aan de industrie in Noord-Nederland met een totale waarde van meer dan een miljoen euro.

   

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief