Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • 9 maart - Uitnodiging Werkconferentie IJssel-Vechtdelta

  Waterveilig en klimaatbestendig bouwen, wonen en leven staat in Nederland al sinds mensenheugenis op de agenda. Precies honderd jaar geleden was er rondom de Zuiderzee een watersnoodramp, die leidde tot de versnelde aanleg van de Afsluitdijk. Het thema is nog altijd actueel: wij moeten zorgen voor onze veiligheid en ook dat onze opgebouwde welvaart beschermd blijft tegen het water. Dat speelt zeker in de IJssel-Vechtdelta, proeftuin binnen het Deltaprogramma. Om die reden organiseren wij ook dit jaar een bijeenkomst om dit onderwerp op de agenda te zetten en de behaalde resultaten te delen.

  Lees verder
 • 17 februari - Innovatie Arena

  17 februari - Innovatie Arena

  Datum: woensdag 10 februari

  17 februari Innovatie Arena Woensdag 17 februari a.s. vindt de Innovatie Arena ‘Voor een appel en een geit’ plaats bij CAH Vilentum in Dronten.

  Lees verder
 • Supermarkt in Havelte start haal-en-breng boodschappenservice

  Supermarkt Albert Heijn Abe in Havelte is gestart met een haal-en-breng boodschappenservice voor ouderen. Vooralsnog is het een proef waarbij de bus een keer in de week (op dinsdag) oudere inwoners ophaalt van huis en na drie kwartier winkelen in Havelte, weer naar huis brengt. Per dinsdag worden ongeveer vijf rondes gereden. Cliënten van zorgboerderij de Keuterij helpen met het dragen van de boodschappen. Bij de start op dinsdag 9 februari, waren de wethouder Klaas Smidt en Erik van Schelven van gemeente Westerveld aanwezig. Twee portefeuilles, zorg en lokale economie, zijn mooi verenigd in deze pilot.

  Lees verder
 • Ondernemen naast je studie, help!

  Ondernemen naast je studie, help!

  Datum: woensdag 10 februari

  Stel: je hebt al een start-up - ééntje die best goed gaat, het vreet tijd. Maar de studie moet nog worden afgerond, en stoppen is ook weer zo zonde. Voor een steeds groter aantal studenten betekent dat goochelen: wel studeren, ook ondernemen. Gelukkig heeft de opleiding er óók baat bij dat je zo snel mogelijk afstudeert, en dan blijken onderwijsinstellingen vaak toch de beroerdste niet

  Lees verder
 • Expertisecentrum Dementie voor Professionals zoekt klankbordleden

  ProMemo, Expertisecentrum Dementie voor Professionals zoekt professionals (zorg, wonen en welzijn) die werkzaam zijn in de dementiepraktijk en die zitting willen nemen in de Klankbordgroep Professionals.

  Lees verder
 • Samenwerking Vechtdal Academie en onderwijsinstellingen

  Er is een samenwerking tussen het Ondernemershuis voor het Vechtdal en verschillende onderwijsinstellingen tot stand gekomen. Windesheim,  Cibap, Deltion College, Saxion en Stenden tekenden samen met Ondernemershuis voor het Vechtdal een samenwerkingsovereenkomst. 

  Lees verder
 • Uitnodiging 11 februari: Kantoor vol energie komt naar u toe!

  Veel Nederlandse gemeenten hebben de wens om energieneutraal te worden. Geldt dat ook voor uw gemeente? Wilt u concrete stappen zetten en écht initiatief nemen? Wilt u samenwerken met de markt en andere overheden om dit daadwerkelijk te bereiken?

  Lees verder
 • Stimuleringsprijs naar Regio Zwolle Volleybal

  De sportstimuleringsprijs van het jaar 2015 is zaterdagavond gegaan naar Regio Zwolle Volleybal. Het dames volleybalteam, dat dit seizoen voor het eerst onder de vlag van ondernemersteam Regio Zwolle actief is in de eredivisie, rekende tijdens het SportGala Zwolle af met het kickboksgala van Tabonon en Golfclub Zwolle.

  Lees verder
 • Waar doen de Westervelders de boodschappen?

  Maandagavond 1 februari 2016 zijn de resultaten van het zogeheten koopstromenonderzoek gepresenteerd. Winkeliers in Westerveld waren hiervoor uitgenodigd op een bijzondere locatie: in meubelzaak Snoeken in Uffelte.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief CAH Vilentum

  Nieuwsbrief CAH Vilentum

  Datum: dinsdag 2 februari

  Er staat een nieuwe Nieuwsbrief van CAH Vilentum online

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief