Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Volkskrant schrijft over werken bij gemeente Zwolle

  De Volkskrant pubiceerde 26 oktober onder de kop `Weg uit het kantoor en hup, de wijken in´over werken bij de gemeente Zwolle. De verhalen van vijf verschillende collega's verrasten journalist Bart Dirks aangenaam.

  Lees verder
 • Noordoostpolder mkb-vriendelijkste gemeente Flevoland

  Noordoostpolder is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Flevoland. Wethouder Hans Wijnants ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst waar ook vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen bij aanwezig waren.

  Lees verder
 • Het programma van het Regio Zwolle Congres 2016 is bekend

  Te gast bij de firma Asia Express Food in Kampen, maakte De Stichting Metropool Zwolle tijdens de Kick-off op 5 oktober j.l in Kampen haar programma bekend voor het Regio Zwolle Congres. Dit congres wordt gehouden op 15 december 2016 in Theater De Spiegel in Zwolle. Mede gastheer is de Gemeente Kampen. 

  Lees verder
 • Eerste paal Nieuw Tijenraan in Raalte

  Eerste paal Nieuw Tijenraan in Raalte

  Datum: dinsdag 18 oktober

  Samen met vertegenwoordigers van verenigingen hebben wethouder Gosse Hiemstra, Jeroen Geurts (Vaessen) en Peter Gras (directeur Sportbedrijf) onder grote belangstelling op traditionele wijze de eerste paal de grond in geheid. Wethouder Gosse Hiemstra: ’Het wordt een briljant gebouw, een heel mooi ontwerp, heel duurzaam en energieproducerend! Na een intensieve voorbereiding waarin we door het maximaal betrekken van gebruikers, verenigingen, buren en het sportbedrijf Raalte een groot draagvlak hebben gecreëerd kan de daadwerkelijke bouw van Nieuw Tijenraan van start gaan!’. 

  Lees verder
 • Glasvezel De Wolden

  Glasvezel De Wolden

  Datum: dinsdag 18 oktober

  Maandag 24 oktober 2016, 16.00 uur, zal Glasvezel De Wolden in Koekange de eerste schoppen de grond in steken om met de aanleg van het snelste glasvezelnetwerk in Nederland te beginnen. De week ervoor start hoofdaannemer Siers reeds met de civiele werkzaamheden.

  Lees verder
 • Alternatieve Energiebronnen De Wolden

  Alternatieve Energiebronnen De Wolden

  Datum: dinsdag 18 oktober

  Gemeente De Wolden wil het opwekken van duurzame energie mogelijk maken en stimuleren. Het moet voor inwoners gemakkelijker worden om zonnepanelen te plaatsen, ook worden de richtlijnen voor (kleinschalige) windturbines flexibeler. Om de landschappelijke kwaliteit van de gemeente te behouden zijn hiervoor richtlijnen opgesteld.

  Lees verder
 • Tweede Spoorzonecafé op 20 oktober

  Tweede Spoorzonecafé op 20 oktober

  Datum: maandag 17 oktober

  Al geruime tijd werken NS Stations, ProRail, provincie Overijssel en de gemeente Zwolle aan het project 'Spoorzone'. In de omgeving rondom het station zijn veel veranderingen gaande waarbij verbinding een belangrijk thema is. Verbinding tussen de binnenstad en de Spoorzone - door het gebied beter te ontsluiten - maar ook verbinding tussen de verschillende partijen in het gebied én de inwoners van Zwolle.

   

  Lees verder
 • Gemeente Zwolle en brancheorganisaties bouw en infra verstevigen samenwerking

  De gemeente Zwolle en de brancheorganisaties in de bouw (Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Onderhoud NL en CUMELA) willen de ingezette samenwerking in de regio Zwolle intensiveren. Met het tekenen van een intentieverklaring spreken gemeente en marktpartijen uit dat ze zich in de regio Zwolle blijven inzetten om de kwaliteit en resultaten van bouw- en infraprocessen verder te verbeteren.

  Lees verder
 • Geen asielzoekerscentrum in Zwolle

  Geen asielzoekerscentrum in Zwolle

  Datum: maandag 17 oktober

  Er komt toch geen asielzoekerscentrum in Zwolle. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft het verzoek voor het vestigen van een azc in Zwolle ingetrokken. De reden die het COA daarvoor geeft is dat er minder asielzoekers naar Nederland komen dan werd verwacht, daardoor staan veel opvanglocaties (gedeeltelijk) leeg. Voor 2016 en 2017 is er voldoende opvangcapaciteit in Nederland.

  Lees verder
 • Toeristisch café over groeiende campermarkt

  Op dinsdag 1 november 2016 organiseren de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe, Meppel, De Wolden en Westerveld de themabijeenkomst: Groeiende campermarkt, uitdaging voor vrijetijdssector? De bijeenkomst in de vorm van een ‘Toeristisch café’ start om 17.00 uur en wordt gehouden in Kasteel restaurant Het Schortinghuis, Brinkkampen 1, 9417 TC in Spier.

  Lees verder
 • Stem op het mooiste natuurgebied van Nederland; stem Weerribben-Wieden!

  Nationaal Park Weerribben-Wieden is een unieke plek in Nederland. Het gebied is door de mens gemaakt. Met de voeten in het veen en de handen in het riet. Turfstekers van vroeger en rietlandbeheerders van vandaag vormden en vormen met blote handen het landschap van wat inmiddels het grootste zoetwatermoeras van Europa is. En dat moet natuurlijk zo blijven!

  Lees verder
 • Bijeenkomst ‘Succesvol ondernemen; hoe blijf ik interessant voor de markt?’

  Op donderdagavond 13 oktober organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met Ondernemersklankbord een bijeenkomst voor ondernemers die net een bedrijf zijn begonnen. Innovatie-adviseur Henk Zweers geeft een korte presentatie over succesvol ondernemen, u kunt vragen stellen en ervaringen met andere ondernemers uitwisselen.

  Lees verder
 • EFRO-subsidie voor Ondernemershuis voor het Vechtdal

  Het Ondernemershuis voor het Vechtdal heeft een EFRO-subsidie van 360.000 euro ontvangen voor de uitvoering van activiteiten voor ondernemers tot en met 2018. Samen met betrokken partners organiseert het Ondernemershuis evenementen en activiteiten over kennis- en innovatievraagstukken. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan economische groei in de regio.

  Lees verder
 • Genomineerden verkiezing Starter en Ondernemer van het jaar 2016 Ommen en Hardenberg bekend

  De jury heeft de aanmeldingen voor verkiezing voor de Starter en Ondernemer van het Jaar 2016 van de gemeente Ommen en de gemeente Hardenberg beoordeeld. Voor iedere categorie zijn zes genomineerden geselecteerd. De genomineerden pitchen zichzelf en hun bedrijf op 18 november tijdens de Dag van de Ondernemer. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt.

  Lees verder
 • Niets doen aan het dichtslibben van ons wegennet is geen optie

  Burgemeester Peter Snijders (Hardenberg) pleit voor eensluidende boodschap Regio Zwolle

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief