Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • De Regio Zwolle doet het!

  De Regio Zwolle doet het!

  Datum: woensdag 27 mei

  Ondernemen, ontwikkelen, investeren, innoveren…de regio Zwolle doet het!
  Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 juni staan de gemeenten Zwolle en Kampen met een gezamenlijke stand (hal 9, standnummers 0927/0928) op de grootste vastgoedbeurs van Nederland, de Provada. En daarmee het hart van deze economische topregio van 19 gemeenten.

  Lees verder
 • Zwolle Unlimited

  Zwolle Unlimited

  Datum: woensdag 27 mei

  Zwolle Unlimited is het festival dat de zomer inluidt in Zwolle.

  Lees verder
 • Werkbedrijf Regio Zwolle van start

  Een reguliere werkplek voor zoveel mogelijk mensen. Daar streven partijen in de Regio Zwolle de komende jaren gezamenlijk naar. Om deze ambitie te bekrachtigen, hebben veertien gemeenten in de Regio Zwolle, werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijsinstellingen en UWV een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking krijgt vorm in het 'Werkbedrijf Regio Zwolle’, dat als één van de 35 werkbedrijven in ons land van start gaat. De ondertekening is bedoeld als markering: niet alleen zijn de handtekeningen gezet, óók hebben de partijen hun concrete ambities uitgesproken.  

  Lees verder
 • Zorg Innovatie Tuin

  Zorg Innovatie Tuin

  Datum: dinsdag 26 mei

  Op 1 april is het Health Innovation Park in samenwerking met Jansen Vastgoed een nieuw initiatief gestart: de Zorg Innovatie Tuin, een kantoortuin met flexplekken voor start-ups en zzp’ers. De Zorg Innovatie Tuin moet een ontmoetingsplek worden en een kraamkamer voor nieuwe ideeën en innovaties in de zorg.

  Lees verder
 • Hippisch De Wolden 2015 van start!

  Op 13 mei is Hippisch De Wolden 2015 officieel van start gegaan. In de boerderij van Jan Broek bij het concoursterrein van CH De Wolden in Veeningen werd een startbijeenkomst gehouden.

  Lees verder
 • Wie is dé starter of ondernemer van het jaar 2015 in Ommen-Hardenberg?

  Wie mag zich dit jaar ‘Ondernemer van het jaar’ noemen en welke startende ondernemer krijgt de titel ‘Starter van het jaar 2015’? Ondernemers die zichzelf en hun bedrijf op een bijzondere wijze willen presenteren aan collega-ondernemers en publiek, kunnen meedingen naar de Starters- en Ondernemersprijs 2015 van de gemeenten Ommen en Hardenberg.

  Lees verder
 • Koloniën van Weldadigheid stap dichter bij UNESCO werelderfgoed status

  De Koloniën van Weldadigheid, waarvan een deel in gemeente Westerveld ligt, zijn weer een stap dichter bij de UNESCO Werelderfgoedstatus. Het Rijk draagt de Koloniën van Weldadigheid in Vlaanderen en Nederland voor aan het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Dit heeft de Nederlandse regering op vrijdagochtend 22 mei 2015 bekendgemaakt. Nederland zal de nominatie mede namens België gaan indienen. Het besluit van het Rijk om het dossier voor te dragen laat zien dat het kansrijk is.

  Lees verder
 • Proefschrift ‘Ondernemen op het platteland’

  Op 23 april 2015 is bedrijfskundige Heike Delfmann aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gepromoveerd met een proefschrift over de rol van ondernemerschap binnen krimpgebieden, met speciale aandacht voor gebieden waarin sprake is van vergrijzing.

  Lees verder
 • Zaterdag 30 mei Bouw & Woonbeurs De Wolden in Buitencentrum De Poort in Ruinen

  Zaterdag 30 mei organiseert gemeente De Wolden in het kader van de Bouw & Woonweken van de provincie Drenthe een Bouw & Woonbeurs. Iedereen die een woning wil kopen, bouwen of verbouwen is van 10.00 tot 14.00 uur welkom in Buitencentrum De Poort aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen.

  Lees verder
 • 19 mei - bijeenkomst energiebesparing in de zorg

  Zorg kost energie. Niet duurzaam maar volhoudbaar. Volhoudbaar omgaan met onze wereld zit niet alleen in grote zaken maar persoonlijk en als instelling hebben wij daar ook invloed op. Hoe kunnen we zorgvuldig omgaan met beschikbare energie, want wat je niet nodig hebt hoeft ook niet opgewekt te worden.
   

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief