Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Elburg sluit zich aan bij Regio Zwolle

  Elburg sluit zich aan bij Regio Zwolle

  Datum: woensdag 25 november

  De gemeente Elburg sluit zich per 1 januari 2016 aan bij de bestuurlijke samenwerking Regio Zwolle. Elburg (ca. 23.000 inwoners) is daarmee de twintigste gemeente in het samenwerkingsverband. De overheden zetten zich samen met de ondernemers, het onderwijs en de onderzoeksinstellingen ten volle in om de kansen voor economische ontwikkeling, sociale innovatie, en positionering en verbinding te benutten.

  Lees verder
 • Regio Zwolle Congres in het teken van Logistiek en Distributie

  Op 9 december 2015 vindt het Regio Zwolle Congres plaats bij Theater de Spiegel in Zwolle. De vierde editie staat in het teken van Logistiek en Distributie. Tijdens dit congres wordt de Regio Zwolle Monitor 2015 gepresenteerd en de Starter en Ondernemer van het jaar 2015 gekozen.

  Lees verder
 • FD Gazellen: Overijssel en Gelderland snelst groeiende provincies

  Van alle provincies laten Overijssel en Gelderland de grootste stijging zien als het om het aantal snelgroeiende bedrijven. Het aantal Gazellen in beide provincies is het afgelopen jaar bijna verdubbeld in vergelijking met een jaar eerder.

  Lees verder
 • SuperBuddy winnaar StartUp Competitie ‘GetInTheRing’ Regio Zwolle

  Tijdens de Global Entrepeneurship Week in Regio Zwolle, was de StartUp competitie 'GetInTheRing' de spectaculaire opening. In een boksring namen StartUps uit de Regio Zwolle het tegen elkaar op. Dit deden ze niet met vuisten, maar met woorden. Uiteindelijk ging SuperBuddy er met de hoofdprijs t.w.v. € 7.000,- , diverse consulten en een handelsreis naar Barcelona  vandoor.

  Lees verder
 • Inspireren en informatie op UWV Werkgeverscongres

  UWV organiseert een aantal keren per jaar de ‘UWV Werkgeverscongressen’, voor werkgevers en HRM-specialisten van grote(re) werkgevers. De congressen staan dit jaar in het teken van de Wwz en de Participatiewet. In 2015 waren er veel nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en op het gebied van de sociale zekerheid. Zo is er veel veranderd rond ontslag en flexibele contracten. Werkgevers uit de regio Zwolle worden van harte uitgenodigd om het congres op maandag 30 november bij Orpheus in Apeldoorn - kosteloos - bij te wonen.

  Lees verder
 • Investeer in opleiden, aldus ondernemers

  De eerste 'stages' van gedeputeerde Eddy van Hijum zitten er op. Hoe kijken Move4Mobile en Vredenburg Installatietechniek terug op het bijzondere initiatief?

  Lees verder
 • International Business Vouchers

  International Business Vouchers

  Datum: maandag 16 november

  Groei voor uw bedrijf kunt u realiseren door nieuwe buitenlandse markten aan te boren. Nextport organiseert rondetafel bijeenkomsten voor ondernemers

  Lees verder
 • Provincie Overijssel ontwikkelt in 2016 een nieuw festival- en evenementenbeleid

  Provincie Overijssel ontwikkelt een nieuw festival- en evenementenbeleid voor de periode 2017 -2019. Het komende jaar geldt als overgangsjaar waarin het nieuwe beleid, in nauwe samenwerking met de organisaties uit het veld, vorm krijgt. Tijdens dit overgangsjaar verleent de provincie ondersteuning aan 17 festivals en evenementen.  Ook krijgen nieuwe kleinschalige en lokale initiatieven de mogelijkheid om voor ondersteuning in aanmerking te komen.

  Lees verder
 • Kansen benutten in de kunststof-branche

  Kansen benutten in de kunststof-branche

  Datum: donderdag 12 november

  Op 7 november vond in het Polymer Science Park de ‘Kunststofderby van het oosten’ plaats, voorafgaand aan de Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. Zestig vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de kunststof- en de HTSM-sector (high tech systemen en materialen) namen deel aan de netwerkbijeenkomst

  Lees verder
 • 8 december - Kennisbijeenkomst ‘’Ondernemen met nieuwe eiwitten’’

  Er is een toenemende aandacht voor ‘nieuwe’  eiwitbronnen. Dit komt voort uit de behoefte om de voedsel- en agro sector duurzamer te maken. Agrariërs zoeken duurzamere eiwitoplossingen voor het voeden van vee. Anderen zijn gestart met het verbouwen van nieuwe gewassen als lupine en Nederlandse soja voor gebruik in levensmiddelen.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief