Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Een geslaagde Regio Zwolle Dag in de Gelderse gemeente Elburg.

  Op woensdag 7 december 2016 kwamen de bestuurders van de 20 gemeenten, ondernemers, onderwijs- en arbeidsmarktparticipanten in Elburg bij elkaar voor de Regio Zwolle Dag. De deelnemers werden op een zeer warme en traditionele wijze welkom geheten.

  Lees verder
 • Toerisme in De Wolden schrijft goede cijfers

  Toerisme in De Wolden schrijft goede cijfers

  Datum: dinsdag 13 december 2016

  In De Wolden is vorig jaar 50 miljoen euro besteed in de sector toerisme en recreatie. Dit blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van bureau Ecorys in opdracht van Recreatieschap Drenthe. De omzet is gestegen met maar liefst 52% ten opzichte van 2013, toen de bestedingen 33 miljoen euro bedroegen.

  Lees verder
 • Showcase eHealthtoepassingen

  Showcase eHealthtoepassingen

  Datum: maandag 12 december 2016

  Zorg gaat steeds meer van het ziekenhuis naar de eigen leefomgeving. Dit is onder andere te zien in de ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Welke ontwikkelingen vinden er plaats en wat betekent dit voor patiënt en arts?

  Lees verder
 • 17 januari - nieuwjaarsborrel en update van de proeftuin recycling op het Polymer Science Park

  De proeftuin recycling op het Polymer Science Park is inmiddels ruim een jaar onderweg. Op dit moment lopen er een aantal interessante en relevante onderzoeken binnen deze proeftuin die het in de toekomst mogelijk moeten maken om kunststoffen meer en beter te recyclen. Hierover willen wij u graag informeren.

  Lees verder
 • Als ze een goede kop erop hebben, verdienen ze een kans

  Na jarenlang met zijn vrouw een thuiszorgorganisatie te hebben gerund, begon Robert Schraag eerder dit jaar een eigen transportbedrijf. Dat lijkt een grote stap maar wie de Zwolse ondernemer spreekt begrijpt al snel dat sociaal ondernemen de rode draad vormt.

  Lees verder
 • NK Cross voor bestuurders in het Sallandse Raalte

  Raalte wordt het decor van de eerste editie van het NK crossloop voor bestuurders. 2500 bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen zijn uitgenodigd om op de 5 of 10 kilometer de krachten te meten. Eddy van Hijum (gedeputeerde Overijssel) en Martijn Dadema (burgemeester Raalte) bedachten het NK crosslopen voor bestuurders

  Lees verder
 • Oldebroek in top 10 van lijst MKB-vriendelijke gemeenten

  Iedere twee jaar voert MKB-Nederland een onderzoek uit naar de MKB-vriendelijkste gemeente. De gemeente Oldebroek is dit jaar twintig plaatsen gestegen op de lijst van MKB-vriendelijkste gemeenten in Gelderland. Van plek 30 in 2013 naar plaats 10. Op de landelijke ranglijst staat de gemeente Oldebroek op plek 45 (van de 390 gemeenten). Het gemiddelde rapportcijfer voor de mate van tevredenheid is een 6,9.

  Lees verder
 • Jan Bakker verhuist naar bedrijvenpark H2O

  Jan Bakker verhuist naar bedrijvenpark H2O

  Datum: maandag 12 december 2016

  Jan Bakker uit Oldebroek gaat verhuizen naar bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Jan Bakker koopt in totaal zo’n 65.000 m2 en realiseert daar onder meer een nieuw hoofdkantoor en verschillende faciliteiten voor het uitgebreide wagenpark, zoals een garage, een tankstation en truckwasplaats.

  Lees verder
 • De kracht van Oost-Nederland: 'Je ziet het als je het door hebt'

  Op 8 december jl. zijn de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek “De kracht van Oost-Nederland” tijdens een congres in het PEC-Zwolle stadion overhandigd aan Minister Henk Kamp van EZ.

  Lees verder
 • Ondernemersfonds Westerveld

  Ondernemersfonds Westerveld

  Datum: maandag 12 december 2016

  Westerveld krijgt een gemeentebreed Ondernemersfonds: een onafhankelijke, financiële positie voor en door alle Westerveldse ondernemers. Het Ondernemersfonds komt er op initiatief van de georganiseerde ondernemersverbanden in Westerveld. De gemeenteraad heeft in de vergadering van dinsdag 29 november 2016 besloten, dit voorstel te ondersteunen. Het fonds wordt gevoed door een verhoging van de ozb voor niet-woningen en gaat per januari 2017 officieel van start.

  Lees verder
 • Wethouder Mirjam Pauwels van de gemeente De Wolden is verkozen tot Drents Politicus van het Jaar 2016

  Dat is vrijdag 9 december bekendgemaakt in het Atlas Theater in Emmen. De prijs voor Politiek Talent van 2016 ging naar wethouder Henk Kosters van Noordenveld. Wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn ging er met de publieksprijs vandoor.

  Lees verder
 • Sportieve lancering ZON#4 in Hardenberg

  Sportieve lancering ZON#4 in Hardenberg

  Datum: maandag 12 december 2016

  Zaterdag 10 december vond, in aanwezigheid afgevaardigden 4 O’s, de sportieve lancering plaats van ZON magazine regio Zwolle #4.

  Lees verder
 • Nieuwe samenwerking Bedrijvenkring Elburg en OVG

  Nieuwe samenwerking Bedrijvenkring Elburg en OVG

  Datum: donderdag 8 december 2016

  Bedrijvenkring Elburg en Ondernemers Vereniging Groendorpen hebben op 26 november een samenwerkingsovereenkomst getekend met Kennispoort Regio Zwolle. Met deze samenwerkingen is het voor ondernemers uit Elburg en omgeving en de tien dorpen rond Emmeloord nog makkelijker om in contact te komen met het uitgebreide innovatienetwerk van Kennispoort.

  Lees verder
 • Ondernemerskringen bijgepraat over regionale initiatieven

  Zaterdagavond 3 December jl. bezochten 45 bestuursleden van ondernemerskringen uit Regio Zwolle de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen. De kringen werden bijgepraat door Metropool Zwolle, VNO NCW Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, Trade Office, Kennispoort en Regio Zwolle United over de laatste regionale initiatieven. De bijeenkomst werd georganiseerd door Kennispoort, in samenwerking met PEC Zwolle / Regio Zwolle United.      

  Lees verder
 • Windesheim organiseert gratis festival in centrum van Zwolle

  Hogeschool Windesheim bestaat 30 jaar en viert dat op zaterdag 10 december aanstaande met een groot festival voor alle Zwollenaren en bezoekers van de stad. Het festival vindt plaats van 12.00 - 18.00 uur in en rondom de Grote Kerk in Zwolle. De toegang is gratis.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief