Nieuws

Regiozwolle.net / Nieuws / Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’
Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Marius Woldberg: ‘Kennispoort moet nog meer een makel- en schakelfunctie krijgen’

Datum: vrijdag 29 maart 2013

Meer innovaties, meer octrooiaanvragen, meer werkgelegenheid en meer samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling, onderwijs en overheid. Kennispoort Regio Zwolle heeft haar doelen voor de komende jaren vastgesteld. Aan onder andere de nieuwe directeur Marius Woldberg de taak om die te realiseren. ‘Mijn ervaring als ondernemer en de ambities van Kennispoort kan ik samenbrengen in deze functie.’

Nieuwe koers

Woldberg is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van co-creatie en innovatie en ondersteunt met zijn bedrijf KLNT bedrijven om te innoveren. ‘Ik stimuleer ondernemers om dat samen met hun doelgroep en stakeholders te doen. Voorheen deed ik dat als ondernemer, nu als ondernemer met een heel team binnen Kennispoort in de regio Zwolle samen.’ De komst van Woldberg valt samen met de nieuwe koers die Kennispoort Regio Zwolle inslaat.
Het afgelopen halfjaar is samen met ondernemers, overheid en onderwijs hard gewerkt aan de innovatieagenda voor de komende jaren. Het doel is het stimuleren van innovaties, vooral op het gebied van kunststoffen, health en crossovers. De plannen zijn vastgelegd in The Next Step: Coalition of the Willing, dat een dezer dagen wordt gepresenteerd. Woldberg: ‘Kennispoort zal zich met name richten op ondernemers die zelf willen investeren in innovatie en/of daar al mee bezig zijn. Samen met onze partners en ondernemers uit ons netwerk faciliteren wij ze om een stap verder te komen.’

Naamsbekendheid

Vanaf nu wordt ook hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Kennispoort. Woldberg: ‘Een bedrijf dat ondersteuning nodig heeft bij innovatie, moet meteen aan ons denken. Wij ontwikkelen diensten en producten die ondernemers verder kunnen helpen én we kunnen de juiste mensen en bedrijven aan elkaar koppelen. Meer nog dan nu moeten we die makelen schakelfunctie krijgen. Ook zoeken we nog meer de verbinding met het onderwijs, zodat kennis niet alleen kennis blijft, maar daadwerkelijk wordt ingezet voor ondernemers om verder te komen. Daarnaast helpen we  ondernemers met financieringsvraagstukken voor hun innovaties.’ Woldberg zal meteen na zijn aantreden als directeur per 1 april, actief de regio in gaan. ‘We zullen ons verhaal vertellen aan ondernemers, maar willen vooral horen op welke wijze Kennispoort van toegevoegde waarde kan zijn. Zo kunnen we bepalen of onze huidige producten en diensten voldoende aansluiten op de behoeftes van ondernemers. Ik weet wat het is om ondernemer te zijn en op resultaat aangesproken te worden. Dat wil ik graag binnen Kennispoort voortzetten met een team van ondernemende professionals. Dat is van groot belang, alleen dan sta je op gelijke voet met je doelgroep.’

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl

Uit: Nieuwsbrief Economie gemeente Zwolle, maart/april 2013

Ander nieuws

 • Regio zet kroon op samenwerking tijdens Regio Zwolle Maand

  De maand juni staat in het teken van Regio Zwolle. Tijdens vier aansprekende evenementen presenteert de regio zich aan ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit binnen- en buitenland. Nadat de Regio Zwolle op Koningsdag in de etalage werd gezet met de Koningsdag-parade, wordt de regio in de Regio Zwolle Maand krachtig geprofileerd als economische toplocatie. Het thema van de maand is ‘Kroon op samenwerking’.

  Lees verder
 • Zwolle in top drie economische regio’s

  In het landelijk overzicht van economische toplocaties is Regio Zwolle dit jaar gestegen naar de derde plek. Het onderzoek, uitgevoerd door Bureau Louter en Elsevier, brengt jaarlijks de economische prestaties van gemeenten en regio’s in beeld.  Met deze top drie notering stijgt de regio twee plekken ten opzichte van vorig jaar.

  Lees verder
 • Onderzoek naar circulaire economie in de regio

  In Overijssel en Gelderland vindt momenteel een uniek onderzoek plaats dat van grote betekenis is voor de toekomst van deze regio.

  Lees verder
 • De aanwezigheid van de koning helpt met zakendoen

  Nederland zag op Koningsdag een koninklijke familie die feestelijk werd ingehaald in Zwolle. Een minder zichtbaar deel van de werkzaamheden van de koning vindt plaats tijdens de handelsmissies die het koningspaar een aantal keer per jaar onderneemt. Levert dat veel op?

  Lees verder
 • Onderzoek kansen inkomend toerisme Regio Zwolle

  Het inkomend toerisme is een belangrijke groeisector binnen de Nederlandse economie. Sinds 2002 is het aantal buitenlandse gasten in Nederland met maar liefst 56% gestegen tot zo’n 15 miljoen in 2015. De verwachting is dat het inkomend toerisme de komende jaren blijft groeien. Binnen het cluster vrijetijdseconomie Regio Zwolle worden door de 14 betrokken gemeenten onder aanvoering van de gemeente Ommen de kansen op dit gebied voor de Regio Zwolle verkend. Hiervoor heeft het cluster vrijetijdseconomie Marketing Oost opdracht gegeven onderzoek te doen.

  Lees verder
 • Bruisend Economisch Café in Raalte

  Wat zijn de unieke en onderscheidende kwaliteiten van onze gemeente, wat zijn de kansen waarop Raalte kan inspelen, hoe gaan we er met elkaar voor zorgen dat de werkgelegenheid in de gemeente stijgt en wat betekent dat voor de bestaande infrastructuur, bedrijfsterreinen en het vestigingsklimaat?

  Lees verder
 • Zwolle scoort steeds beter bij bezoekers

  Zwolle doet het goed bij bezoekers. Tegen de landelijke trend in is het aantal bezoekers aan de Overijsselse hoofdstad het afgelopen jaar gestegen. Inmiddels is Zwolle achtste op de lijst van bestbezochte steden van Nederland. De stad passeert daarmee een stad als Groningen. Zwolle scoort bovengemiddeld waar het gaat om het culturele en culinaire aanbod.

  Lees verder
 • Werkbezoek Economic Board aan Veerman Olst

  De Regio Zwolle is een sterke regio en een economische toplocatie. Het is zaak ervoor te zorgen dat wat sterk is, ook sterk blijft. De Economic Board vervult daarbij een belangrijke rol. De Board bestaat uit ondernemers, overheden en onderwijs. Zij zetten de hoofdlijnen uit op het gebied van innovatie en menselijk kapitaal, om zo de economische ontwikkeling van de Regio Zwolle aan te jagen. Elk Boardlid bezoekt jaarlijks twee bedrijven samen met de gemeentelijke portefeuillehouder Economie.

  Lees verder
 • IJsselstein in Hattem wint Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

  Het gebied IJsselstein heeft de juryprijs gewonnen bij de uitreiking van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. IJsselstein, in de uiterwaarden van Hattem, werd door voorzitter van de vakjury Jan Terlouw als volgt omschreven: ‘Een gebied dat zonder de inzet van initiatiefnemer Hans Veltkamp niet eens een gebied zou zijn. Een gebied waar de eenling zijn nek uitsteekt, er zijn intrek neemt, begint, droomt, bouwt en doorgaat, eigen geld inbrengt, subtiele passende interventies pleegt, succes boekt, verder kijkt dan zijn eigen gronden, de rivier omarmt, landschapsbewust is, en gesprekken voert met tal van partijen en instanties om mee te werken aan deze droom.’

  Lees verder
 • Campagnebus ‘Daar werken we aan’ in Meppel

  Op donderdagochtend 28 april 2016 reed de campagnebus van het Werkbedrijf Regio Zwolle door Meppel, met aan boord wethouder Roelof Pieter Koning en ondernemers uit Meppel. De wethouder haalde met de bus ondernemers in Meppel op, in het kader van de werkgeverscampagne ‘Daar werken we aan’. De bus bracht hen uiteindelijk bij Greens & Salads en Mc Donalds. Twee bedrijven die, zoals dat heet, ‘inclusief’ werken.

  Lees verder

Bekijk nieuwsarchief